fbpx
NORDIC SMILE STUDIO | Allmen tannbehandling

Vi utfører alle typer tannpleie og besøket begynner med en grundig undersøkelse for å se hvilke tiltak som trengs.


Inlays og onlays

Inlays og Onlays brukes når gamle fyllinger må fjernes eller skiftes.

Et inlay minner om en fylling og legges innenfor tannens øverste kanter, eller tyggeforhøyninger. Et Onlay er mer omfattende og dekker også sideflatene på tannen som behandles.

Inlays og Onlays brukes når tannen har for store skader til at den kan behandles med en fylling, samtidig som den har nok friskt tannvev til at det ikke er behov for en krone. Det brukes et hardt materiale, f.eks. porselen.

Inlays og Onlays gjør det mulig å bevare mer av pasientens opprinnelige tannstruktur, og materialet gjør tannen opptil 75 % sterkere.

Vi bruker kun estetiske materialer og velger en nyanse som er perfekt avpasset til resten av tannen, slik at vi oppnår en naturlig effekt uten synlige overganger.


Komposittfyllninger uten metall

Bekymrer du deg over gamle amalgamfyllinger?

Den tiden er forbi.

Kompositt er et flytende plaststoff tilsatt mikroskopiske glasspartikler. Det har samme farge som tennene og kan festes til tannen. Effekten er sømløs og gir et svært naturlig resultat.

Når materialet er påført, bruker vi en herdelampe for å fiksere materialet. Alt gjøres i én behandling, og resultatet kan vare i flere tiår.


Hjelpemidler mot tanngnissing (bruksisme)

Er du lei av å skjære tenner?

Starter du dagen med hoven kjeve og hodepine?

Hos oss kan du få en skreddersydd bittskinne som passer perfekt, slik at du ikke biter eller gnisser tennene mot hverandre.


Krone og bro

Mistrives du med smilet ditt?

Når vi mister en tann, reduseres også bentettheten i under- og overkjeven. Resultatet blir en innsunket kjevelinje som gjør at man ser eldre ut. Hvis man mangler en av tennene i overkjeven, kan det også dannes en grop i huden ved overleppen, noe som resulterer i et asymmetrisk smil eller linjer som går fra nesen og ned til munnen.

Estetisk tannbehandling er ikke bare med på å gjenopprette tennene, den påvirker hele ansiktet og gir deg det nydelige smilet ditt tilbake.

Krone

En krone brukes til å dekke eller beskytte en tann som har blitt skadet. Den skjuler den ødelagte tannen og beskytter den hvis den har vært gjennom en rotfylling.
Kroner i porselen eller keramikk kan tilpasses fargen på de naturlige tennene dine. Andre sterke materialer er gull- og metallegeringer, akryl og keramikk.

Bro

Hvis 1–3 tenner er skadet eller mangler, kan en bro hindre dårlig bitt og feilplassering av de gjenværende tennene. En bro fyller mellomrommet der det mangler tenner, og festes på de naturlige tennene eller implantatene i hver ende. Dette kalles støttepunkter. En erstatningstann, også kalt en pontic, festes til kronene som dekker støttepunktene.


Airflow

AirFlow er en behandling der det brukes en blanding av luft, vannstråler og natriumbikarbonat til å rengjøre og polere tennene.

Behandlingen er helt uten kjemikalier, og den er også raskere, mer effektiv og mer behagelig enn tradisjonell tannrens.

AirFlow er den desidert beste behandlingen for misfargede tenner – perfekt for røykere og de som elsker kaffe og rødvin. Den når også dypt inn i lommene mellom tannkjøtt og tenner, opptil 5 mm. Den innovative teknologien gir hvitere tenner og renere munn enn tradisjonelle metoder.

Behandlingen er også bedre for mennesker med sensitive tenner, ettersom den ikke medfører direkte kontakt, trykk, varme eller støy.

Bestill din tid!
KONTAKT OSS